Description
Jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników oraz smaków. Miód nektarowy z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych-ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak. Niewątpliwie miód jest jednym z najbardziej naturalnych kosmetyków, przypraw i suplementów leczniczych. Częste jego spożywanie zapobiega problemom z sercem, żołądkiem, jelitami. Oczywiście nie można tu nie wspomnieć o działaniu bakteriobójczym miodu. Znacznie korzystniej jest spożyć łyżeczkę miodu na śniadanie niż łykać chemicznie utworzone suplementy. Podobnie sprawa wygląda z ciepłymi napojami. Kawę, herbatę czy mleko- posłódźmy naturalnym miodem. Biały cukier to puste kalorie szkodzące zdrowiu. Natomiast miód a w szczególności miód wielokwiatowy w doskonały sposób może zastąpić ten niezdrowy składnik. Aktywność miodu cechującego się różnorodnością w dziedzinie antyseptycznej jest dość mała, jednak nie oznacza to, iż nie posiada jej wcale.
olej warzywny, inka orkiszowa, uniwersalny plyn do sprzatania, jak złożyć 300 plus, bieszczady książka, milczenie roślin, nan optipro ha 1, manipulantka, zestaw kredek i flamastrów, zdrowa żywność sklep internetowy tanio, naturalny wosk do świec, lego technic 42118, tor vtech, pistolet bańki mydlane, póżniej, labirynty ćwiczenia dla dzieci, jak leczyc zylaki nog domowym sposobem, lista asów myśliwskich ii wojny światowej, henna do włosów khadi, pajaczek na rowerze
yyyyy