Description
Miód wrzosowy 1050g 100% Naturalny, Prawdziwy GęstyZbiory: 2021Region: ŁotwaMiód wrzosowy powstaje z nektaru wrzosu zwyczajnego. Ten jeden z najrzadziej pozyskiwanych miodów ma ciemną barwę i lekko gorzkawy smak. W Polsce to niekwestionowany król miodów. Ze względu na nieliczną liczbę wrzosowisk jest dość trudny do pozyskania. Ciemny, bursztynowy miód wrzosowy to miód pozyskiwany w okresie kwitnienia wrzosu, w pasiekach postawionych na wrzosowiskach. Zbierany przez pszczoły z kwiatuszków wrzosu od lipca do październikaZastosowanie:Miód wrzosowy uznawany jest za miód „oczyszczający organizm” – pomaga pozbyć się toksyn z organizmu. Jest tez wskazany dla osób nadużywających kawy, herbaty czy alkoholu.Miód wrzosowy posiada właściwości, które sprawiają, że jest często stosowany w:kuchni – jako dodatek do potraw mięsnych lub deserów.kosmetyce – na bazie miodu wrzosowego wytwarzane są kosmetyki takie jak: peelingi, kremy, maseczki, balsamy czy płyny do kąpieli. Może być także wykorzystywany do produkcji domowych kosmetyków. Właściwości miodu wrzosowego sprawiają, że skóra jest nawilżona, odzyskuje blask i sprężystość.medycynie naturalnej – uważany jest za produkt o właściwościach antyseptycznych i moczopędnych.Może być stosowany wspierająco przy leczeniu schorzeń serca, układu pokarmowego oraz oczu. Podobnie jak innemiody, stosuje się go także prewencyjnie w trakcie wzmożonej zachorowalności na grypę.W kuchni najlepiej smakuje:Z chrupiącym pieczywemDo herbatyZ sałatkami owocowymiJako zdrowy dodatek do owsianekNasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym i świadczy o naturalnym pochodzeniu miodu. Miód skrystalizowany można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego właściwości, podgrzewając go do temperatury 40-42 stopni.Miód Wrzosowy zawiera: glukozę, fruktozę, olejki eteryczne, flawonoidy, garbniki i enzymy, witaminy z grupy B i A,aminokwasy, żelazo, acetylocholiny, potas, sód, magnez, mangan.Miód wrzosowy to zdecydowanie bardzo dobre źródło energii (100 gram to ok. 340 kalorii), a spożywanie go jest zalecane we wszelkich stanach osłabienia, przemęczenia, niedożywienia i rekonwalescencji po chorobach.
the call 2, zdrowe termogotowanie, ella fields, obiecaj ze wrócisz urszula zachariasz, sos pieczeniowy winiary, smartfon muzyczny
yyyyy