Zakwaska do kefiru (żywe kultury bakterii) 0,5g

13,40

Opis

Zakwaska do kefiru (żywe kultury bakterii)Skład: liofilizowane szczepy bakterii, mikroflora ziaren kefiru: acetobacter aceti, saccharomyces unisporus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactococcus lactis ssp: lactis, diacetylactis, lactobacillus caseiMasa netto: 0,5gPochodzenie: UkrainaWyprodukowane przez Vivo, Kijów, Ukraina.Dystrybucja: Gama-Tech, 00-508 Warszawa, Al.Jerozolimskie 31/14Informacje dodatkowe:Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok.8mldPrzechowywać w 2-8 stopniach Celsjusza do 12 mies od daty produkcji.Sposób przygotowania jogurtu:1. Przygotuj 2 litry mleka pasteryzowanego (jeżeli masz mleko niepasteryzowane od rolnika, zagotuj je aby pozbyć się naturalnych bakterii mlekowych, które mogłyby uniemożliwić namnożenie się bakteriom kefirowym).2. 1 litr mleka zagotuj, a drugi schłodź w lodówce, następnie dolej mleko zimne do gorącego. Osiągniesz w ten sposób temperaturę ok 37-43 stopni, idealną do rozwoju kultur bakterii i mikroflory ziaren kefiru.3.Następnie otwórz fiolkę, wlej do niej odrobinę mleka i rozpuść proszek potrząsając fiolką. Jeżeli na dnie proszek nie rozpuści się, rozetrzyj go łyżeczką i wlej całość do garnka, następnie dokładnie wymieszaj.4. Garnek szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 6-10 godzin (np. przy kaloryferze, lub pod tzw. pierzynką).5. Po ścięciu się mleka wstaw garnek do lodówki, aby schłodzić kefir. Po schłodzeniu rozkoszuj się smakiem kefiru do 7 dniData minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

koszmar alicji w krainie czarów, koloruj według numerów, kamila kamila, e jak, lego city 2022, buldog afrykański, tweety ptaszek, jabłko na śniadanie, user friendly karakter, maski maski, proste rysunki, uchman musielak, piper karma dla psa, travel tech, różeniec, emilia mała, kaszka błyskawiczna, ogorek polan, michał dziekoński, mąka dla diabetyka, clovin sklep

yyyyy

+0