Description
Poznaj sos powstały w oparciu o tradycyjną chińską recepturę. Przyprawa, którą każdy powinien mieć w swojej kuchni. Sos sojowy to produkt, bez którego większość Azjatów nie wyobraża sobie jedzenia. Jest podstawowym składnikiem kuchni chińskiej oraz najbardziej znanym sosem przyprawowym. Sos jasny powstaje w wyniku ok. 6 miesięcznego warzenia składników z przewagą pszenicy. Jest klarowny, słony i najbardziej aromatyczny ze wszystkich sosów sosjowych. Stosowany do dań krótko smażonych i gotowanych, do drobiu i cielęciny.Nadaje potrawom delikatny, orientalny smak, przyjemny aromat oraz piękny, złocisty kolor. ZASTOSOWANIE Prosty w użyciu. Wzbogaca smak i aromat potraw. Nadaje daniom złocisty kolor. Z powodzeniem zastępuje sól i kostki rosołowe. Gotowa marynata do mięs. Równie doskonały do zup oraz sosów. Doskonale komponuje się z rybami. Niezastąpiony do warzyw z patelni. Może być pysznym dipem. SKŁADNIKI woda, SOJA 34 %, mąka PSZENNA, sól, cukier, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
sp słonecznik, jej wysokość zosia po polsku – świat zosi – sofia the first gra, hasła do kalambur dla dzieci, japoński nie gryzie, prezent dzień dziecka, płaczący pies, kwercetyna, sługa korony, james nestor, chemia kosztołowicz, praca plastyczna książka, fasola mung kielki, zaginiona córka, kolory mc, wyloguj swój mózg, zaklinacz książka, nawożenie malin wiosną, saszetka do wody, manzini sklep, na ostrzu noża paulina kurpiel, egipski grosz
yyyyy